Tietoja minusta

Oma kuva
Pienen tytön äiti, joka tykkää herkutella ja laiskotella, mutta tykkäisi olla myös hyvässä kunnossa!

Näin kevennyn

maanantai 28. lokakuuta 2013

Ravintoarvoja

Merkkailin kaikki ensimmäisen dieettiviikon syömiset kiloklubiin. Melko tarkka yritin olla, mutta osa on noin-arvioita, ja tiedot tietysti meidän syömisten mukaan, ihan kaikkea ei olla punnittu. Ja luvut ovat pyöristetty. Arvot ovat tietenkin dieettikohtaisia, sillä esim. hedelmät saa itse valita, porkkanan koko voi olla eri, riippuu onko jugurtti rasvaton vai ei jne. Mutta tuskin erot hirveen suuria ovat. Tässä lista:

MA:
590 kcal
8g hiilihydraatti
29g rasva
75g proteiini
2g kuitu

TI:
630 kcal
13g hiilihydraatti
25g rasva
83g proteiini
0g kuitu

KE:
450 kcal
44g hiilihydraatt
13g rasva
33g proteiini
11g kuitu

TO:
680 kcal
58g hiilihydraatti
21g rasva
61g proteiini
5g kuitu

PE:
650 kcal
11g hiilihydraatti
16g rasva
107g proteiini
8g kuitu

LA:
840 kcal
24g hiilihydraatti
40g rasva
94g proteiini
6g kuitu

SU:
360 kcal
20g hiilihydraatti
8g rasva
53g proteiini
4g kuitu

Noh, onhan tuo melko jäätävää katseltavaa. Itse olen miettinyt, että miksei tätä dieettiä saisi jatkaa samalla tavalla, kun ruoista tulee kylläiseksi ja olokin kohtalaisen hyvä ollut. Kyllä nuo arvot todistavat, että ei kai se kovin järkevää olis samalla linjalla jatkaa!

Jatko"dieettiä" olen jo miettinyt, täytyisi tehdä jonkinlainen esimerkkiviikko valmiiksi, jonka pohjalta jatkaa syömisiä. Ihan ensimmäiseksi kalorimäärää täytyy nostaa, tarkoituksena olis syödä vaihtelevan kalorimäärän mukaan, vaihdellen siis päivittäin esim. 800-1600kcal välillä. Harvemmin varmaan alle 1000kcal. Toiseksi huomioni kohdistuu kuituihin, niitä oon yleensä tavoitellut sen 20-30g/pvä. Hiilihydraatit varmaankin alle 100g/pvä, tässäkin vaihtelevuus voisi olla 50-100g välillä, plus erikseen herkku- ja/tai tankkauspäivät. Rasvan määrä on hieman kysymysmerkki, ja proteiinia varmaankin vaihdellen 0,7g-1,5g/painokilo.

Miltäs suunnitelma näyttää?

Viime laihdutuskerralla multa kiellettiin ehdottomasti kalorien laskeminen ym. tarkempi merkkailu, ja se oli mulle ok, mutta nyt on pakko taas hieman tsekkailla arvoja. Jokapäiväiseen gramman tarkkaan kyttäämiseen en ala. Mutta koska aikaisemmin laihdutin jotakuinkin vähähiilihydraattisesti ja rasvan määrästä piittaamatta, niin nyt on alkuun pakko tsekkailla mitä missäkin on ja minkä verran. Hiilarimäärät on tuttuja, osaan syödä vähähiilihydraattisesti, mutta muu onkin hepreaa. Ja koska nyt en liiku yhtä paljon kuin ennen, jolloin laihdutin syömällä "mitä vaan", tai lähinnä "minkä verran tahansa", niin luulen että mun on pakko tarkkailla kalorimääriä alkuun, etten syö yli kulutuksen, ja hieman katsoa, ettei tuu rasvan kanssa läträttyä samalla tavalla kuin aikaisemmin.

Näillä eväillä luulisin jatkossa jokseenkin pärjäävän. Ainut ongelma on raha, tai sen olemattomuus, eli saa nähdä kuinka laadukasta ruokaa pystyy ostamaan. Etenkin kun nuo hiilaripitoisemmat syömiset tuntuu olevan edullisimpia.

Liikuntasuunnitelmista tietoa myöhemmin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, tsemppaa, anna palautetta, risuja/ruusuja, jätä terveiset tai muuten vain puumerkkisi! =)