Tietoja minusta

Oma kuva
Pienen tytön äiti, joka tykkää herkutella ja laiskotella, mutta tykkäisi olla myös hyvässä kunnossa!

Näin kevennyn

maanantai 24. helmikuuta 2014

Sokerilakko perkele!

Suutarin lapsella ei ole kenkiä, noh, ei tällä hoitajallakaan taida olla halua hoitaa itseään, vaikka tietää sen olevan tärkeää.

Mun on pitänyt varata hammaslääkäri jo puolentoistavuoden ajan. Arvatkaa soimasinko itseäni, kun tänään tallustin päivystykseen hammaskivun takia? Mulla on jo pitkään vihlonut hampaita paristakin kohtaa ja kylmän syöminen on ollut inhottavaa. Noh tosiaan tänään sitten selvisi jos jonkinmoista. Hampaani näyttää päällisinpuolin "täydellisiltä", hammaslääkäri niitä kehui moneen otteeseen, mutta röntgenkuvat paljastikin sitten neljä reikää, ja yhdessä hampaassa aloitettiin juurihoito. Siis neljä reikää! Järkkyä.

Tajusin, että viime aikoina oon syönyt melko paljon sokeripitoisia tuotteita. Nämä ovat varmaan lisänneet vihlontaa, ja nyt tultiin tähän pisteeseen, että oli pakko juosta hammaslääkäriin kiireenvilkkaa.

Miksi sokerin vaarat aina unohtaa? Itse ainakin mietin useimmiten vaan lihomista tai laihdutuksen hidastumista, jos nauttii sokerisia tuotteita.

Tänään koin jonkinnäköisen valaistuksen, voisi varmaan verrata uskoon tulemista :D En tiedä kuinka kauan tää tunne taas kestää, mutta tällä hetkellä koen suurta inhoa sokeria kohtaan. Siispä nyt alkaa tavalla tai toisella sokerilakko! Suoranaisesti karkkia tai vastaavia yritän ainakin vältellä, mutta muutkin mitkä tahansa sokeripitoiset tuotteet voisivat olla pannassa hetken aikaa. Yritetään pärjätä terveellisillä herkuilla!


2 kommenttia:

  1. Sokeri on kyl aikamoista myrkkyä. Itse välttelen normaalissa arjessa kaikkia tuotteita joihin on LISÄTTY sokeria eli jos ainesosalistalta löytyy sokeri/glugoosi-fruktoosisiirappi (ja jos siellä lukee makeutusaine niin sama homma) niin jääpi tuote kauppaan. Ketsuppi taitaa olla ainoa mis meillä on sokeria :)
    Hunaja ja stevia on ihan ok, ei niitäkään nyt hirveästi tule käytettyä, jotkut happamat marjat tarttee ropsauksen :D

    VastaaPoista
  2. Itekin oon pitkään jo vältelly "normiruoissa" lisättyä sokeria, mutta sitten taas ihan sokeriherkkuja on tullut napsittua liikaa :D Hankalaa vaan kun sokeria tuntuu olevan ihan joka paikassa..

    VastaaPoista

Kommentoi, tsemppaa, anna palautetta, risuja/ruusuja, jätä terveiset tai muuten vain puumerkkisi! =)