Tietoja minusta

Oma kuva
Pienen tytön äiti, joka tykkää herkutella ja laiskotella, mutta tykkäisi olla myös hyvässä kunnossa!

Näin kevennyn

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Ilouutisia vaatekaapilta

Hoplaa, ihana aurinkoinen viikonloppu! Lähdinpä eilen vaunujen kanssa reippaillen kauppareissulle. Vetäsinpä jalkaan viime vuonna ostetut ohuen ohuet ulkoiluhousut, joita en aiemmin ole käyttänyt kuin kerran. Syy tähän on ollut hyvin massiiviset reiteni :D Eli housut olivat vielä viime vuonna aivan liian kireät, kävellessä tuntui että ohut kangas ratkeaa hetkenä minä hyvänä. Ja kappas vaan, eilen housut olivat väljät, siitä huolimatta, että alla olivat trikoohousut! Eli edelleen massiiviset reiteni eivät ole enää yhtä massiiviset kuin viime vuonna, huippua! Kohtapa lähden taas lenkille ja aion vetästä koko puvun päälle, takkikin on paljon väljempi päällä. Nyt mulla on siis vallan sopiva kevätlenkkipuku.
11.5.13 ja tänää

noin -5kg, on tuo takkikin väljempi!
Tällä viikolla on ruokailut sujuneet melko hyvin. Eilen oli "tankkauspäivä", vähän herkutteluakin. En tiedä mikä se tiistainen painonotkahdus oli, kun näytti niin pientä lukemaa, epäilen että oon nähny koko lukeman väärin. Tälle viikolle ei kuitenkaan pudotusta tullut, eilen paino 69,2 kg. Nyt pitäisi viikonlopun ja maanantain syömiset olla balanssissa, ettei tiistaina olis turvotuksia, koska on aika kuukausimittausten!

Viikonloppusin tuntuu aina, että on pakko hölläillä (lue: herkutella) syömisten kanssa. Tänään on päivä alkanut hyvin, eikä houtuksia ole ollut, kotona olevista herkuista huolimatta.

Aamulla söin perus jugurtti-marja-lese-siemen-kombon. Aamupäivällä oli Tapoutin legs and back treeni, jonka sain melko kunnialla läpi siitä huolimatta, että kahvakuminauha katkes :/ Lounaaksi tein pakastekasviksista ja makkarasta wokin, päällä loraus sweet chili kastiketta. Jälkkäriksi kokeilin tehdä protskulettuja, ja hyvä jälkkäri olikin!

Banaani-valkosuklaa-proteiiniletut: n. 8 kpl

1 banaani (100g)
2 kananmunaa
100g rasvaton maitorahka
25g Fast pudding valkosuklaa
ripaus suolaa

Muussaa banaani ja sekoita muut ainekset joukkoon. Laita pannulle haluamaasi rasvaa ja paista pieniä lettuja miedolla lämmöllä hauduttaen. Nauti marjojen, hunajan tms. kanssa, nam!

Nyt lenkille!

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

:o

Nyt olikin paino taas 1,3kg enemmän kuin eilen, mitä täällä oikein tapahtuu? :D

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Motivaatio nousussa

Vau, en ois vielä eilenkään uskonu, että tällä viikolla saavutetaan uusia kilolukemia. Ja vielähän se tilanne perjantaihin mennessä voi muuttua, mutta tosiaan, nyt kahdessa päivässä on syömispöhöjä pudonnut 1,6kg, eii huoono! Toivoa siis on, että perjantaina olisi vaa'assa taas uusia lukemia, ja sekös taas motivoittaa lisää!!

Tapout kulkee taas kivasti, ihana rääkätä itseäni. Tänpäiväisessä treenissä tehtiin paljon liikkeitä lankkuasennossa, yllättäen todella rankkaa. Ja kahvakuminauhakin käytössä, sillä on kyllä kiva tehdä.  Ostin myös citymarketista Iron Bodyn selätintä vastaavan laitteen. Silläkin kiva veivata, ja ihan tehokkaan tuntuistakin. Ainut että mulla alkaa aina vihloa tai pistää tosta melkein rinnan alta, niin se vähän hidastaa menoa. Samoin mun rintalihasta vihloo välillä tietyt liikkeet, pitäis kai tutkituttaa se, koska mutaman vuoden jo vaivannut ajoittain. Noh ehkä sitten joskus..

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Suoraan reisille

Taas on semmoinen tunne, että minä en vaan osaa. Huoh. Viime viikolla painotulos +200g. Tällä viikolla +300g viime viikkoon. Kahden viikon tulos siis +500g, kun se voisi olla -1kg? Ei tästä edelleenkään lannistuta, mutta kyllähän tää päähän ottaa, kun mennään yksi askel eteen, ja kaksi taakse.
Risteilylle lähdössä vakavin ilmein :D
 Risteilyltä jäi yllättäen pienet syömishimot päälle. Tää viikko on siis kirjaimellisesti mennyt reisille. Tähän asti ollut tapoutista taukoa, koska tää räkäisyys ja flunssan rippeet on ollut niin epämääräistä. Eilen kävin kevyellä vaunulenkillä, ja tänään aion tehdä tapout yogan. Todella kurjia nää pitkät sairastelut, itse en oikein silloin hallitse syömisiäni, ja liikkua ei oikein voi, ainakaan rankasti.


...................

Kirjoittelu jäi aiemmin kesken, ja nyt onkin yoga jo tehtynä! Jooga ei oo ihan mun juttu, mutta täytyy sekin kai aina kalenterin mukaan tehdä, ja nyt etenkin kahden viikon lorvailun jälkeen teki todella hyvää! Tossa tapout yogassa on ranteet aika kovilla, ja mulla sattuu myös kämmeniin, ennen rannetta, mikä kohta nyt onkaan :D Painuu siis lattiaa vasten, niin tulee liian kova paine. Jotkin asennot tuntuu myös todella rankoilta pitää, koska esim. reisien lihakset ei oo kauheen vahvat, niin saa oikeesti tehdä töitä. Mutta eiköhän kaikki helpotu, kun tarpeeksi tekee ;)

Huomenna uusien treenien pariin taas, eiköhän täältä suosta nousta taas!

Moikkuli!

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Sokka irti

Flunssa se sitten tuli ja kovaa tulikin. Oireet vaan paheni päivä päivältä ja pää on ollut täynnä räkää. Nyt onneksi hivenen helpottanut, ja hyvä niin, koska kolmen tunnin kuluttua starttaa bussi kohti Helsinkiä ja siitä Tallinnaan! Risteilyä siis luvassa, mukaan pakattu kassillinen rohtoja että pärjää!

Eilinen punnitustulos tais olla +200g viime viikkoon, ja ihan tyytyväinen oon tuohon näin flunssaviikolla. Tosin tänäänkin kävin vaa'alla ja tais olla jo miinuksella viime viikkoon nähden.

Välillä tuntuu että ei se paino sieltä mihinkään laske, mutta täytyy kai olla tyytyväinen kun kuitenkin kuutisen kiloa olen keventynyt syksystä. Ja sitä ennen koko vuoden raskauden jälkeen olin samassa painossa, vaikka laihdutusyrityksiä olikin. Suunta siis alespäin, hitaasti mutta varmasti edelleen!

Iloista viikonloppua (säästä huolimatta) muille ja hyvää reissua minulle! :D

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Alkukuvia/tavoitevaatteita

Otinpa taas vähän vaatekuvia. Minähän alan jo vallan lämmetä tälle "itsensäpaljastelulle" läskien suhteen :D Salat julki, jos tulisi paremmin tulostakin. Tässä siis lähtötilanteita näin Tapoutin alkutaipaleella, toivotaan, että kroppa muokkaantuisi vaatteihin sopiviksi.

Tässä ensimmäiseksi kuva neulemekosta, tämä tuntui vain sopivalta tämmöisiin kuviin. Ei siis sinänsä ole mikään tavoitevaate.

Inhoan mun kropan mallia. Tossa se ei vielä edes tule selkeästi esiin, mutta ärsyttää kun on hirveät jenkkakahvat, sitten tulee "syvennys", jonne alushousutkin uppoavat, ja sitten oikein leveä takalisto, niin kurjat näkymät on taattu. Onneksi vaatteilla saa kikkailtua paljon piiloon.

Seuraavana mun tavoitetreenitoppi. Ihana pinkki Puman toppi, joka on mulla ollut jo muutaman vuoden, vaan ei koskaan vielä ole ollut sopiva. Tuo on siis semmoista tosi jämäkkää matskua, en tykkäisi treenata tolla vielä, vaikka päälle mahtuukin.


Seuraavana mun vanha valmistujaismekko, joka olisi yksi vaihtoehto ensi kesän hääjuhliin. "Valitettavasti" nuo kuvat ovat jopa edustavampia, kuin miltä todellisuus näytti :D Mutta mekko oli kuitenkin todella tiukka, vetoketjun sain juuri ja juuri kiinni henkeä pidätellen. Tämä jos sujahtaisi kesällä kevyesti päälle, olisin ikionnellinen.

And last but not least, mun lemppari "baarihousut". En oo tainnu noita kertaakaan käyttää raskauden jälkeen. Nyt suunnittelin risteilylle ehkä laittavani, sillä vatsaa jännittämällä ja pitkällä sekä löysähköllä paidalla makkarat ei niin pullota, ja ovat jotakuinkin käyttökelpoiset :D Mutta näihinkin olisi kiva kunnolla mahtua taas, ilman jokapuolista tursuamista.
Tässä vatsa hieman jännitettynä, normaalisti roikkuisi maha enemmän vyötärön yli :D
Katsotaan miten alkaa (toivottavasti) maha ja persaus pienentyä, sen mukaan seuraavia kuvia. Toivottavasti ainakin puolessa välissä Tapout treenijaksoa saisi jo uudet kuvat laitettua!

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kääääk!

Apuah, mulle maistuu kipeenä näköjään liianki hyvin ruoka :D Jostain syystä on kyllä tehnyt mieli tänään syödä koko ajan. Aattelin lonkalta heittää syömiset ylös kiloklubiin, ja kalorit huitelee jossain 1800 kieppeillä. Ja se on kyllä aivan liikaa, kun liikuntaakaan tuskin tulee tälle viikolle.

Huomenna kevennetään :D

Flunssaeväät

Pirtee aamupala
Nyt kun on liikunnasta (TAAS) lepoa, niin täytyy yrittää viimeiseen asti, että ruokavalio pysyisi kunnossa. Sairaana ei yleensä kyllä kunnon ruoka maistu, mutta en nyt itse ihan niin kipeä ole. Viikonloppuna meillä oli omatekoista pitsaa, ja eilen herkuteltiin myöhäisillä naistenpäiväkakuilla, ja siitä huolimatta paino oli samassa kuin perjantaina, niin jo sekin motivoi hieman pysymään kaidalla tiellä. Olis kiva että ens perjantaina ennen risteilyä paino olis inhimillisissä lukemissa.


En oo hetkeen taas puuroa liiemmin syönyt, mutta tällä viikolla voisin aamupalaksi syödä puuroa raejuustolla. Rahkaa voisi syödä ja yhden lämpöisen aterian, iltapalaksi esim. jogurttia. Vähän leipää jos muu ei maistu. Naposteluiksi pakastimesta karviaisia. Luulis näiden eväiden olevan ihan hyvät flunssan ajan :)


sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Tapout tauko

Se tuli mitä pelkäsinkin! Flunssa siis. Tai ei vielä ainakaan ole kunnolla päällä, mutta alkuoireita löytyy. Yritin vetää vielä treenit, mutta ei irronnut ei sitten millään. Ei vaan yksinkertaisesti pystynyt. Ehkä parempi siis huilia. Viikon päästä ollaan menossa risteilyllekin, olis kiva olla terve. Kuukausi sitten ennen snow runia oli myös tämä eipäs juupas flunssa, ja nyt taas. Riepoo kyllä suuresti.

Tällä viikolla lepoa ollut keskiviikkona, perjantaina ja nyt sunnuntaina. Katsotaan koska seuraavat treenit on.

Olin niin kovasti jo odottanut ensimmäisiä välimittauksia, kun on jotenkin kutistunut olo (liekö toiveajattelua). Ei kai se auta kuin ajatella taas että onhan tässä koko loppuelämä aikaa!

perjantai 7. maaliskuuta 2014

!!!!

Paino putosi kuitenkin eilisistä isoista kaloreista huolimatta, tänä perjantaina olen saavuttanut raskauden jälkeisen alimman painoni JEEEEE :D 68,7 kg, se ei ole kuin sata grammaa vähemmän, kuin mitä paino oli jo sairaaladieetin jälkeen marraskuussa, mutta ehkä nämä on nyt oikeasti laihduttu, hitaasti mutta varmasti? Toivotaan niin!

3,7 kg olisi ensimmäiseen tavoitteeseen. Normaalivauhdilla siihen menisi noin 2kk, mutta mun tahdilla varmaan vielä kauemmin :D Omille synttäreilleni toukokuun loppuun mennessä eka tavoite saavutettu? It's a deal!

Nyt äkkiä aamutreenit ja tänään mulla onkin keikkailtavuoro!

torstai 6. maaliskuuta 2014

Ja jatkuuuu

Taas on tapoutit vedetty! Oli aika tiukkaa settiä, competition core, keskityttiin keskivartaloon. Ainut että olin ollut koko päivän melko vähillä hiilareilla, ja ei oikein tehoja riittänyt. Tietääpähän nyt, että noi treenit vaativat hiilareita, ei passaa niitä paljon vähentää.

Oon tässä nyt yrittänyt viilailla ruokavaliota. Kaloreita vähän pudottanut, kun paino tuntuu jumiutuneen. Toissapäivänä se humpsahtikin 600g alespäin, mutta nyt taas jämähtänyt.

Ensi viikolla tulee täyteen 2 viikkoa tapoutia, ja ajattelin vilkaista mittoja, olisiko näin nopeasti jotain tapahtunut :D Pelkään että mitään ei oo lähtenyt, ja sitten tulee karvas pettymys. Mutta eihän se auta kun treenata sitten lisää, ei siitä ainakaan haittaa ole!

Hyvin on mennyt jo puolitoista viikkoa melkein sokerittomana, ei ole edes oikein mieli tehnyt mitään, paitsi nyt! Alkuillasta asti olen kaivannut jotain pientä makoisaa herkkua, mutta vielä en ole sortunut. Taidan nyttekin ottaa vaan appelsiinin ja viimisen pienen palan hiilarittomasta tonnikalapiirakasta, semmoistakin tänään kokeilin tehdä. Kalorit menee vähän yli, mutta menkööt nyt, etenkin jos edelleen pystyn olla sortumatta makeaan!

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kiirettä pidellyt

Huhhahhei mihin nää päivät oikein vilisee? Normaalit päivätoimet, muutamat menot ja alkaneet kovat treenit on pitäneet kiireisinä. Joka päivä olisi ollut jotain kerrottavaa, mutta en vaan oo pystynyt keskittymään kirjoitteluun.

Viime keskiviikkona siis aloitin Tapout XT treenit. Ekat kuusi treeniä vedetty ja tänään eka lepopäivä (tosin menen tänään pumppiin, huomenna siis täyslepo). On kyllä vauhdikkaita treenejä. Hirveästi tehdään lankku- ja punnerrusasennossa eri liikkeitä. Tulee kyllä huomaamata tehtyä paljon inhokkiliikkeitä, koska kaikki tehdään niin vauhdilla ja yhdistettynä muihin liikkeisiin. Olin laskevinani, että ohjelmaan kuuluu 10 eri treeniä. Pysyypä mielenkiinto yllä, kun ei tarvitse joka päivä tehdä samaa settiä.

Helmikuun yhteenvetokin jäi tekemättä. Tosin juurikaan kerrottavaa ei jäänyt, koska liikunnat jäi vähiin ja syömiset oli mitä oli, ja kuukauden painotuloskin tais olla +100g. Muutenkin paino jumittaa nyt, enkä oikein tiedä miten ruokavaliota muuttais.

Äh, mulla lyö pää nyt ihan tyhjää taas. Hommat oottaa taas, koitetaan palailla piakkoin!