Tietoja minusta

Oma kuva
Pienen tytön äiti, joka tykkää herkutella ja laiskotella, mutta tykkäisi olla myös hyvässä kunnossa!

Näin kevennyn

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Se on täällä!! Nyt se alkaa!!

Kerran jo vihjailinkin, että tälle tytölle olisi uusia haasteita tiedossa tulevaisuudessa. Ja vihdoin se päivä koitti, jo pari päivää olen kytännyt ja ravannut postilaatikolla, koska postin saapumisilmoitus tulisi. Ja tänään tuli sekä saapumisilmoitus että mysteerinen laatikko, ja laatikon sisältä paljastuikin jo itse tuote! Mitä sieltä löytyikään? Tattadaaaaa:


Tapout XT! Tvins.com sivulta lainattu:

"Nyt voit unohtaa painot, leuanvetotangot ja kuntosalien jäsenyyskortit! Taistelulajien (MMA) ammattilaisvalmentaja ja kunto-ohjaaja Mike Karpenko opettaa 12 hikeä irroittavaa MMA-harjoitusta, joita voit tehdä kotona! Pudota painoasi, lisää lihasvoimaa ja kiinteydy 90 päivässä Tapout XT:n avulla. Hanki omasi nyt!

Jo 90 päivässä huomaat, kuinka Tapout XT on saanut kuntosi kohoamaan reippaasti. Voit unohtaa käsipainot, leuanvetotangot ja kahden tunnin harjoitusmaratonit. Tarvitset vain Tapout XT-ohjelman, joka toimitetaan sinulle laatikossa."

Oon niiiiin odottanut tätä! Postitäti toi siis Tapout XT 90 päivän harjoitusohjelman ja sen tykötarpeet.



Omat treenit onkin nyt takkuilleet, toisin sanoen siis mikään ei ole huvittanut (johtunee ehkä siitä, kun olen niin innokkaasti odottanut tätä ohjelmaa?), joten uudet tuulet treenirintamalle ovat enemmän kuin tervetulleita! Katsotaan olenko ensimmäisen treenin jälkeen enää yhtä innokkaalla tuulella :D Luvassa nimittäin tiukkaa treeniä, ja mun kunto ei kyllä alkuunkaan riitä näihin hommiin, suunta siis ylöspäin.


Tossa meidän paketissa tuli siis yhteensä 15 DVD:tä, jonkisortin ravinto-opas, 10 päivän pikastartti-opas, treenikalenteri että tietää mitä minäkin päivänä tehdään, pieni pyyhe sekä vastuskuminauhoja.

Tänään ehkä maltan mieleni, enkä aloita vielä treenejä, vaan tutkailen uusia juttuja, ja kokeilen ehkä yhtä levyä, jossa opetellaan potkutekniikoita yms. Kuviakin täytyisi varmaan ottaa, ennen ja jälkeen -kuvia varten! Ja huomen aamulla taidan ottaa mitatkin itsestäni.

Nyt en osaa muuta tähän väliin sanoa, pakko lähteä tutustumaan uuteen kaveriin! :D Toivon niiiiin kovasti, että motivaatio riittäis tohon noin kolmen kuukauden settiin.

Iiiiiiih, huomenna lisää!

tiistai 25. helmikuuta 2014

Kermainen kasvissosekeitto broilerilla

Kasvissosekeittoja pitäisi kyllä tehdä pakkaseen valmiiksi annoksiksi, keitto voisi olla melkein joka päivä päivän toinen ateria. Tuunaamalla niistä saa vielä hieman täyttävämpiä, pelkästään kasviksia sisältävä keitto kun tuppaa olemaan melko kevyt. Tässä siis yksi kokeilu!


4 annosta
kcal/annos n. 300kcal

6-8 dl vettä
2 dl ruokakerma 7%
1 bataatti (560g)
lanttua 60g (ei ollut enempää!)
4 pienehköä porkkanaa (200g)
1 sipuli (100g)
2 kasvisliemikuutiota
suolaa myllystä
pasta rossa maustesekoitus myllystä
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
valkopippuria

300g broilerisuikaleita
Flora culinesse paistamiseen
broilerimauste

Kuori ja paloittele kasvikset, keitä kypsäksi kasvisliemessä. Kun kasvikset ovat kypsiä, soseuta ne ja lisää kerma ja mausta keitto.
Paista broilerisuikaleet ja mausta. Lisää keiton joukkoon. Nauti!

Olisin kaivannut tuoretta valkosipulia sekaan, mutta sitä ei nyt ollut kaapissa. Juuri söin tätä reilun annoksen, ja vatsa ainakin täyttyi! Tyttö söi pelkkää keittoa raejuustolla, sekin olisi käypä vaihtoehto.

Asiasta kukkaruukkuun mulla on ihan kummallinen olo ollut tänään. Ja pikkulikalla nenä vuotanut taas. Ei viitsis edes miettiä että kyseessä olisi taas alkava flunssa, huoh. Liikunnan suhteenki mulla on nyt joku lama-aika. Ei vaan jaksais tehdä yhtään mitään. Onneksi satuin katsomaan ulos, siellähän on melko aurinkoisen näköistä! Joten taidetaanpa kuitenkin lähteä edes pienelle vaunulenkille!



maanantai 24. helmikuuta 2014

Sokerilakko perkele!

Suutarin lapsella ei ole kenkiä, noh, ei tällä hoitajallakaan taida olla halua hoitaa itseään, vaikka tietää sen olevan tärkeää.

Mun on pitänyt varata hammaslääkäri jo puolentoistavuoden ajan. Arvatkaa soimasinko itseäni, kun tänään tallustin päivystykseen hammaskivun takia? Mulla on jo pitkään vihlonut hampaita paristakin kohtaa ja kylmän syöminen on ollut inhottavaa. Noh tosiaan tänään sitten selvisi jos jonkinmoista. Hampaani näyttää päällisinpuolin "täydellisiltä", hammaslääkäri niitä kehui moneen otteeseen, mutta röntgenkuvat paljastikin sitten neljä reikää, ja yhdessä hampaassa aloitettiin juurihoito. Siis neljä reikää! Järkkyä.

Tajusin, että viime aikoina oon syönyt melko paljon sokeripitoisia tuotteita. Nämä ovat varmaan lisänneet vihlontaa, ja nyt tultiin tähän pisteeseen, että oli pakko juosta hammaslääkäriin kiireenvilkkaa.

Miksi sokerin vaarat aina unohtaa? Itse ainakin mietin useimmiten vaan lihomista tai laihdutuksen hidastumista, jos nauttii sokerisia tuotteita.

Tänään koin jonkinnäköisen valaistuksen, voisi varmaan verrata uskoon tulemista :D En tiedä kuinka kauan tää tunne taas kestää, mutta tällä hetkellä koen suurta inhoa sokeria kohtaan. Siispä nyt alkaa tavalla tai toisella sokerilakko! Suoranaisesti karkkia tai vastaavia yritän ainakin vältellä, mutta muutkin mitkä tahansa sokeripitoiset tuotteet voisivat olla pannassa hetken aikaa. Yritetään pärjätä terveellisillä herkuilla!


torstai 20. helmikuuta 2014

Ahdistava tuska

Kyllä vaan saa kotitreenilläkin paikat kipeeksi! Toissapäivänä crossailin vauhdikkaammin pitkästä aikaa, 35min ja n. 250kcal paloi. Perään pumppailua tangolla, kokeilin isompia painoja ja kyllä tuntui. Puolen tunnin tehokas treeni ja oon vasta tänään ollut kipeempi kuin aikoihin. Ja tää kipu ei oo yhtään hyväntuntusta. Reidet sekä edestä että takaa kipeet, takareidet aivan jumissa. Kaikki liikkuminen puhumattakaan istuutumisesta tai jostain kyykistelystä on yhtä tuskaa. Ja tää takareisikipu on ennenkin kestänyt noin viikon, kivaa!

Yläkroppaan en oo oikein löytänyt sopivia painoja, paitsi rintaan. Tuntuu että painot on joko liian pienet ja niillä jaksaa tehdä helposti esim. 15 toistoa (tai enemmänkin), mutta jos yrittää nostaa painoja, niin joko en pystykään tehdä yhtään toistoa, tai sitten tekniikka kärsii pahasti. Haluaisin treenata kunnolla hauiksia, vinkkejä hauisliikkeisiin? 

Tällä viikolla on jotenkin koko ajan ollut hirveän pullea olo, liekö johtuu menkoista. Ei siis turvonnut, vaan kaikenkaikkiaan lihonut tunne. Toivottavasti helpottais. Huomenna punnitus, varmaan plussaa. Blaah.

Huomenna tulee Kouvolasta kavereita meille paljuiltaan, wuhuu!

perjantai 14. helmikuuta 2014

Lorvailuu

Nyt kyllä harmittaa! Epämääräisen flunssan takia tuli treenitaukoa jotakuinkin pari viikkoa, ja syömisetkin oli vähän sinnepäin. Tämä viikko oltiinkin kavereitten mökillä, ja noh, toisaalta ei överiksi mennyt ja tuli käveltyä jäällä ja lenkilläkin käytiin, mutta silti tuntuu, että kolme viikkoa on mennyt jotenkin hukkaan. Mutta ihan kivaa on ollut, ja onhan tässä koko elämä aikaa, joten se siitä!

Viikko sitten oltiin Helsingissä siellä SnowRunissa, ja olipa hauskaa! Tosin jäi hieman ikävä muisto, kun laskettiin kuusimetristä ilmatäytteistä liukumäkeä, jäätävän kovaa vauhtia ja suoraan muhkuraiselle ja jäiselle maankamaralle auuuu! Ei ollut ihan yks eikä kaks, jotka siinä kohtaa ulvoivat kivusta. Mulla siis tärähti pakara tai enemmänkin pakaran alta, ja hirveä mustelma ja nirhauma ja tänään on eka päivä, kun istuminen ym. ei oo sattunut! :D

Mutta oli kyllä hauska tapahtuma, tuolta voi ensimmäisiä kuvia katsella http://www.flickr.com/photos/funrunfi/with/12496321215. Meistäkin löytyi jo yksi kuva: http://www.flickr.com/photos/funrunfi/12496321215/ !

Huomenna tiedossa paljuilta tässä kotosalla. Muut taitavat sen jälkeen lähteä baariin, minä jään tytön kanssa kotiin. Ah, odotan maanantaita, että järkevä arki palaisi taas. Kyllä on tänään jälleen kerran oikeasti huomannut sen, että kun syö huonolaatuista ruokaa, ei todellakaan ole voimia edes ajatella liikuntaa. Se on fakta se! Onneksi nykyään tämän yhteyden tajuaa, ja haluaa lopettaa mässäilyn. Ennen olisi vaan jatkanut samaa tahtia mättämistä ja märehtinyt sitä, kun ei pääse edes sohvalta ylös.

Alkaa kyllä tuntua siltä, että tästä vielä päästään ihan hyviin tuloksiin! Etenkin kun kevääksi on tiedossa aikamoinen liikuntahaaste, mutta siitä lisää sitten, kun se on ajankohtaista ;)

perjantai 7. helmikuuta 2014

Elämä voittaa taas

Tättärää! Flunssa ei täysin nujertanut minua, mutta on enemmän ja vähemmän vaivannut tän ja viime viikon aikana. Tänään tuntuu jo melkolailla terveeltä. Ja hyvä niin, koska koska, huomenna on (todennäköisesti) mahtavaa menoa luvassa!!

Jo marraskuusta asti olisin halunnut ilmoittautua SnowRuniin, mutta kukaan ei oikein innostunut asiasta yhtä paljon kuin minä. Mutta kas kummaa, viime perjantaina onnistuin voittamaan ilmaisen pääsyn tapahtumaan, ja niin voitti kaverikin, joten huomenna mennään!

Kuva
Oon niin innoissani etenkin tuosta ensi kertaa järjestettävästä tapahtumasta, että kunnon irtiotosta kotioloista. Tiedossa siis likkakaverin kanssa hotelliyö sekä Helsingin yöelämä! Jiiihaa!

Maanantaina lähdemme koko perheen kera mökkeilemään viikonloppuun asti, sekin tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Sen jälkeen tiedossa paljuilta, joten ohjelmaa riittää!

Tänään myös vaaka yllätti positiivisesti. Nyt kahteen viikkoon en oo puolikuntoisuudesta johtuen juurikaan urheillut, ja syömisetkin ollut vähän sitä sun tätä, mutta vaaka näytti 69,4kg, eli -100g viime viikkoon. Ei olla siis ihan metsään menty! Oletin, että pientä nousua olis ollut (eilenkin söin lihapiirakan ja suklaamuffinssia, huh).

Lounasrahka
Söinpä äsken melko hyvän rahkan lounaaksi. Oon taas enemmän alkanut syömään rahkaa, tai oikeastaan ehrmannin rahkajogurttia. Näin pääsee paljon helpommalla, ei tarvitse kahta lämmintä ateriaa päivässä miettiä. Ainut ongelma rahka-annoksissa on aina ollut niiden vähäkalorisuus. Meinaa jäädä päivän kalorit melko vähiin, jos syö rahkaa esim. marjojen kera. Nyt päätin kokeilla _hieman_ tuhdimpaa annosta.

1 prk Ehrmann rahkajogurtti
1 pieni avokado (kuorittuna 80g)
1 pieni banaani (kuorittuna 80g)

362 kcal
28g hh
18g rasva
23g proteiini
4g kuitu

Tuo on hyvin täyttävää, pitää varmaan nälkää (juuri söin), löytyy proteiinia ja hyvää rasvaa, hiilareita tulee jonkun verran, mutta tää ois varmaan treenin jälkeen hyvä "ruoka"? Kuitupitoisuutta voisi hieman lisätä siemenillä/leseillä tai jos jaksaa ja hiilarit sallii, niin vaikka vielä leivän/näkkärin tms. lisäksi. Kaloreita on jo ihan kivasti, vastaavasti jos söisi rahkan vain marjojen kera, niin kalorit saattaisi jäädä jonnekin 200 kcal:n tuntumaan. Nyt vaan erilaisia variaatioita tuhdimmista rahkoista kehiin!

lauantai 1. helmikuuta 2014

Järrrrkyttäviä kuvia!

Tammikuu on taputeltu, ja hyvin taputeltiinkin! Pysyin terveenä (no nyt parina viimisenä päivänähän flunssa on yrittäny ottaa valtaa) ja syömistavat on taas askeleen lähempänä sitä normaalia "oikeanlaista" syömistä, ja liikuttu on rutkasti!

Siinä tammikuun liikunnat koko komeudessaan! Oon erittäin tyytyväinen. 23 liikuntapäivää. Lenkkeilyn haluisin vieläkin säännöllisemmäksi, mutta tammikuussa siihen jonkin verran vaikutti pakkaset. Onneksi vaihtoehtona on crossailu.

Ensi kuun tavoitteena enemmän lenkkeilyä ja uusia lajeja, mieluusti myös -2kg:n pudotus.

Tammikuun kokonaispudotus oli 72 kg - 69,5 kg eli 2,5 kg! Oon siihenkin tyytyväinen, mainiota. Siitä päästäänkin muutoskuviin. Tää on mulle suuri askel, paljastaa läskini kaikelle kansalle. Jokohan oisin valmis näistäkin vararenkaista luopumaan, kun ne kerta kehtaan julkistaa vihdoinkin. Otin eilen mitat, ja ne olivat aikalailla samoissa kuin marraskuussa sairaaladieetin jälkeen, eikä yllättänyt. Mutta nämä muutoskuvat motivoivat taas eteenpäin, siis olkaapa hyvä!


 Huhhei mikä kuva viime vuodelta tuo vasemmanpuoleinen. On vissiin jotain muutosta huomattavissa?! Noh sivustapäin ja edestäpäin näyttää edelleen karmivalta, joten niitä muutoskuvia odotellessa :D Mutta oon erittäin tyytyväinen näkemästäni, hieman on selkä tiivistynyt. Lisää reeniä kehiin!!

Ja ei, tässä en nyt esittele suuria pumppaussaavutuksiani, vaan lähtökohdan. En tykkää, kun kädet ovat nykyään löllöt entiseen verrattuna. Tuosta saisi vähän kaventua, kiinteytyä, ja en pistäis pahaks vaikka lihaskin hieman paremmin erottuisi. Käsitreenit alkakoon (eikun siis kokovartalotreenit).

Kävin eilen vähän kaupoilla pitkästä aikaa. Positiivinen yllätys oli, että sain ostettua pari M-koon puseroa, eikä ne olleet edes tiukkoja. Yleensä oon tykännyt ostaa L-koon paitoja, ettei makkarat tursuis liian näkyvästi.


Mähän näytän melkein ihmiseltä, huippua!