Tietoja minusta

Oma kuva
Pienen tytön äiti, joka tykkää herkutella ja laiskotella, mutta tykkäisi olla myös hyvässä kunnossa!

Näin kevennyn

tiistai 29. lokakuuta 2013

Kun ei voimat riitä

Sunnuntain ainut ruoka

Maanantain lounas -> ähky!
Eilisen pienen pudotuksen jälkeen oli tänään vaa'alla kiva taas huomata -400g! Nyt siis dieetin aikainen pudotus 3,6kg. Jos sunnuntaihin mennessä vois toivoa vielä 1,5kg:n pudotusta, niin paino olis silloin 68kg, lukema olisi ilo silmälle!

Täytyy myöntää, että tänään aamulla ihailin vartaloani peilistä :D Ihana se ei ole, mutta vatsa näyttää kyllä hieman pienentyneen ja vetäytyneen, enään ei ole järkyttävän roikkuva ja löysä vyölaukku, vaan vähän pienempitäytteinen ja "timmimpi" laukku ;) Vanhat treenivaatteetkin alkaa mahtua taas päälle, niistäkään ei ole moni raskauden jälkeen mahtunut, tai vähintäänkin henki salpautunut, kun on kiskonut ne väkisin päälle. Raskauden jälkeen melko kauttaaltaan koko vaatekaapin sisältö oli liian pientä päällepantavaksi.

jumppamatto oli jännä juttu, sitä piti silitellä ja makoilla siinä ja vähän mukana jalkoja nostella ;)

Äsken vähän pikkuneidin kanssa jumpattiin. Ei näillä eväillä kykene kovin raskaisiin suorituksiin, vaikka tuo tunti mikä tuli heiluttua, oli mun mielestä ihan tarpeeksi tehokasta menoa. Samanlaisen treenin vois tehdä joka päivä, varmaan olis tyhjää parempi. Alkuun lämmittelin heilumalla ja hyppimällä, kiertoliikkeitä tehden ja zumbakapuloita heiluttaen :D Välillä nostelin tankoa ja lopuksi yritin vähän lihaskuntoa tehdä lattialla, mutta siellä pyöri kokoajan tuo kymmenkiloinen lisäpaino. Paras oli kun yritin olla lankussa, niin neiti ryömi mun alle makaamaan!

Treenin jaksoi vielä kohtalaisesti, mutta sen jälkeen tuli melko kammottava olo, päivän energiat kun siihen mennessä oli saatu yhdestä kahvikupista ja sokeripalasta. Join paljon vettä ja hetken kuluttua olo olikin taas normaali, mielenkiintoista. Onneksi sain sitten syödä lounaan, joka olikin oikein herkkulounas, maustamatonta jugua ja kinkkuleikkeleitä! Varmaan ihan hyvä eväs treenin päälle.

herkkulounas!

Maanantain päivällinen
Odotan kyllä dieetin loppua, että saa nostaa kaloreita ja hiilareita ja välillä vetää kunnon hikitreenin. Ihan kivasti silti viime viikollakin tuli pientä liikuntaa, vaikkei urotöihin rahkeet riitäkään tällä hetkellä.

maanantai 28. lokakuuta 2013

Ravintoarvoja

Merkkailin kaikki ensimmäisen dieettiviikon syömiset kiloklubiin. Melko tarkka yritin olla, mutta osa on noin-arvioita, ja tiedot tietysti meidän syömisten mukaan, ihan kaikkea ei olla punnittu. Ja luvut ovat pyöristetty. Arvot ovat tietenkin dieettikohtaisia, sillä esim. hedelmät saa itse valita, porkkanan koko voi olla eri, riippuu onko jugurtti rasvaton vai ei jne. Mutta tuskin erot hirveen suuria ovat. Tässä lista:

MA:
590 kcal
8g hiilihydraatti
29g rasva
75g proteiini
2g kuitu

TI:
630 kcal
13g hiilihydraatti
25g rasva
83g proteiini
0g kuitu

KE:
450 kcal
44g hiilihydraatt
13g rasva
33g proteiini
11g kuitu

TO:
680 kcal
58g hiilihydraatti
21g rasva
61g proteiini
5g kuitu

PE:
650 kcal
11g hiilihydraatti
16g rasva
107g proteiini
8g kuitu

LA:
840 kcal
24g hiilihydraatti
40g rasva
94g proteiini
6g kuitu

SU:
360 kcal
20g hiilihydraatti
8g rasva
53g proteiini
4g kuitu

Noh, onhan tuo melko jäätävää katseltavaa. Itse olen miettinyt, että miksei tätä dieettiä saisi jatkaa samalla tavalla, kun ruoista tulee kylläiseksi ja olokin kohtalaisen hyvä ollut. Kyllä nuo arvot todistavat, että ei kai se kovin järkevää olis samalla linjalla jatkaa!

Jatko"dieettiä" olen jo miettinyt, täytyisi tehdä jonkinlainen esimerkkiviikko valmiiksi, jonka pohjalta jatkaa syömisiä. Ihan ensimmäiseksi kalorimäärää täytyy nostaa, tarkoituksena olis syödä vaihtelevan kalorimäärän mukaan, vaihdellen siis päivittäin esim. 800-1600kcal välillä. Harvemmin varmaan alle 1000kcal. Toiseksi huomioni kohdistuu kuituihin, niitä oon yleensä tavoitellut sen 20-30g/pvä. Hiilihydraatit varmaankin alle 100g/pvä, tässäkin vaihtelevuus voisi olla 50-100g välillä, plus erikseen herkku- ja/tai tankkauspäivät. Rasvan määrä on hieman kysymysmerkki, ja proteiinia varmaankin vaihdellen 0,7g-1,5g/painokilo.

Miltäs suunnitelma näyttää?

Viime laihdutuskerralla multa kiellettiin ehdottomasti kalorien laskeminen ym. tarkempi merkkailu, ja se oli mulle ok, mutta nyt on pakko taas hieman tsekkailla arvoja. Jokapäiväiseen gramman tarkkaan kyttäämiseen en ala. Mutta koska aikaisemmin laihdutin jotakuinkin vähähiilihydraattisesti ja rasvan määrästä piittaamatta, niin nyt on alkuun pakko tsekkailla mitä missäkin on ja minkä verran. Hiilarimäärät on tuttuja, osaan syödä vähähiilihydraattisesti, mutta muu onkin hepreaa. Ja koska nyt en liiku yhtä paljon kuin ennen, jolloin laihdutin syömällä "mitä vaan", tai lähinnä "minkä verran tahansa", niin luulen että mun on pakko tarkkailla kalorimääriä alkuun, etten syö yli kulutuksen, ja hieman katsoa, ettei tuu rasvan kanssa läträttyä samalla tavalla kuin aikaisemmin.

Näillä eväillä luulisin jatkossa jokseenkin pärjäävän. Ainut ongelma on raha, tai sen olemattomuus, eli saa nähdä kuinka laadukasta ruokaa pystyy ostamaan. Etenkin kun nuo hiilaripitoisemmat syömiset tuntuu olevan edullisimpia.

Liikuntasuunnitelmista tietoa myöhemmin! :)

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Ilouutisia vaa'alta, mittanauhalta sekä vaatekaapilta!

Tänään sunnuntaina viikko dieettiä takanapäin, mahtavaa! Vielä kuusi päivää edessä. Tänään vaaka näytti tasan 70kg, harmi kun ei vielä alle mennyt. Oma odotus dieetiltä oli, että paino putoaisi edes alle 70kg. Uskoisin että odotukset täyttyvät!

Mittanauhaakin sai taas vetää tiukemmalle. Tavallaan "petyin", kun oli lähtenyt "vaan" sentti sieltä ja toinen täältä, mutta uudelleen kun mietin, niin tuloksia on tullut vain kymmenessä päivässä, ei voi odottaa liikoja kuitenkaan ;) Ei multa ennenkään ole lähtenyt kuukaudessa aina kuin n. 1-2 cm. Vähän ennen dieettiä siis otin jo mitat, eli kymmenen päivää sitten 17.10.13, ja nyt:

Käsivarsi +-0 cm
Rinta -1 cm
Rinnan alta -0,5 cm
Vyötärön kapein -0,2 cm
Maha -1,8 cm
Lantio -1,2 cm
Reisi -1,5 cm (!)
Pohje -0,5 cm

Aika tarkkoja mittoja oon saanut, helposti mittavirheitä. Merkkasin kyllä tarkkaan ylös viimeksi mistä kohtaa mittasin ja miten, että tuskin ihan älyttömästi mittavirheitä. Melkein vaikein mitattava on reisi, tuppaa mittanauha olemaan aina jostakin kohtaa vinossa tai mutkalla. Toi reiden kapeneminen oli kyllä yllätys, jos oikeasti on noin paljon lähtenyt! Reidet onkin kovin paksut, tällä hetkellä siis 64cm, yök :/

Ja iloisia uutisia vaatekaapilta! Jo vanhoissa blogiteksteissä oli kerran mukana mun tavoitefarkut, jotka on siis ostettu joulukuussa eivätkä ne silloin mahtuneet päälle, keväällä sitten otin ekat kuvat farkut jaloissa, kyllä niitä jotenkuten pysty jo pitämään silloin, mutta helvetin kireät oli! Kunnes...


Nyt ne menivätkin jo päälle!!! Vasemmanpuoleinen kuva siis vanha, ja oikeanpuoleinen on tältä aamulta. Kuva on kyllä hämäävä ja todella epäimarteleva, sillä omaan silmään ainakin näytän uudessa kuvassa isommalta. Mutta se onkin otettu lähempää, ja siinä ne farkut on sentäs kiinni! :D Vanhassa kuvassa en voinut housuja kiinni vetää, koska ne olis puristanu aivan törkeennäkösesti. Nyt niitä farkkuja voi siis jo käyttää. Otin nämä siksi tavoitefarkuiksi, kun ne maksoivat Ellokselta alle 10e, eivät siis ole mitkään kovin kummoiset farkut, eivät ehkä edes oikeen mulle kunnolla istuvat. Mutta onpahat yhdet arkifarkut taas! Noissa kuvissa mahan ihokin näyttää melko siedettävältä, totuushan on kuitenki karu, ja nahka on aivan kurttuinen ja löysä, palautuukohan se enää ennalleen, vaikka kuinka kiinteytyisi? Ei auta kuin ottaa selvää!

lauantai 26. lokakuuta 2013

Mahtava dieetti!

Kirjotetaanko se dietti vai dieetti? Noh, who cares. Voi perseensuti sanon vaan ku oon yrittäny säätää näitä blogijuttuja ja kuvien jakamisia sun muita hömpötyksiä enkä jaksa yhtään enää! :D

Ensimmäinen dieettiviikko on mennyt sujuvasti ja sukkelaan. Vielä on ainakin tosi hyvät fiilikset, vaikeaa ei ole ollut (paitsi eilen kun kyläilijöille tarjoilin kahvit ja herkut, aaaaah meinasin kuolla jo pelkkään pitsan tuoksuun!) ja olokin ollut mitä mainioin, olosuhteisiin nähden. Useimmiten ennen lounasta on eniten nälkä, mutta sekin siedettävissä rajoissa, ja lounaasta yleensä on tullut tarpeeksi kylläiseksi. Muutenkin syömiset ovat tarpeeksi tuhteja, ei ole siis mikään kitukuuri!

Varmaan dieetin "vaikeustaso" vaihtelee hieman sen mukaan, kuinka miellyttäviä ruoka-aineet on itselle. Esim. se ensimmäisen päivän pinaattiannos oli aivan järkyttävä, niin kooltaan kuin maultaankin, että ei olisi enempää uponnutkaan. Kaikki muut raaka-aineet passaavat mulle paremmin ku hyvin!

Pinaattia, yyyyh...

Painonlasku maanantaista:
MA: 73,1kg
TI: 71,8kg 
KE: 71,1kg
TO: 70,7kg
PE: 70,9kg
LA: 70,4kg

Kokonaispudotus siis 2,7kg. Perjantaina pieni plussa. En tiedä voiko tässä muutenkin välillä tulla plussaakin, mutta luulisin plussan johtuvan siitä, kun edellispäivän ruokailut olivat normaalia myöhemmin ja vedenjuontikin iltapainotteista. Jännä  nähdä putoaako paino vielä seuraavalla viikolla.

Tänään päivälliseksi onkin superherkkua, grillikanaa! Kaikkein parasta vielä kun sen broilerin repii riekaleiksi niin sen saa syödä melkeinpä suoraan kuormasta. Yleensä kun grillibroiskusta on valmistamassa jotain ruokaa, tekisi mieli syödä pelkkää kanaa samalla kun sitä paloittelee, naminamnam!! :D Viikon muita herkkuja:
                                                                
Taivaallista naudan sisäfilettä, pippuripihviä!!

Melko aneemisen näköinen annos, mutta vallan täyttävä!


Aamiainen

Haukea 250g

Hurrrja annos raejuustoa!
Oon muuten kahvipäivinä todellakin juonut kahvia, mustana! Aattelin josko se auttaisi vatsan toiminnassa, kun ruoka on melko vähäkuituista. Tänään käytiin täydentämässä ruokavarastoa,saatiin ostettua jotakuinkin kaikki loppudieetin ainekset.

Torstaina sorruin kaivamaan mittanauhan esiin ja pari mittaa otin, näytti jopa tuloksia tulleen jo silloin, uskoisko? Tietysti nesteitä, turvotusta joooo... Kyllä sen vaatteissa huomaa, että on kevennytty. Huomenna otan kaikki mitat, ja ensi viikon sunnuntaina. Sen jälkeen taas normaalisti kerran kuukaudessa.

Huh, on onneksi ollut niin paljon puuhaa, ettei ole paljon ruokaa kerennyt miettiä, tai blogin kirjottelua. Huomenna yritän tulla päivittelemään mittaustuloksia!

Ainiin, yksi uusi lukijakin on näyttänyt saapuneen, jippii :D Tervetuloa siis joukkoon!

tiistai 22. lokakuuta 2013

Dieetti day 1 and 2

Dieetin toinen päivä jo menossa. Ensimmäinen päivä meni nopeasti ja helposti. Lounaalla oli tajuton määrä pinaattia, ensin se maistui öh, ihan kohtuulliselta, sitten alkoi vähän tökkiä ja lopuksi sai aika vauhdilla mättää viimiset haarukalliset, ettei tulis pikapalautuksena takaisin :D Päivällinen oli maukas ja vettä tuli litkittyä sekä vessassa ravattua.

Jo illalla vaaka näytti -100g aamupainoon, ja tänään aamulla olikin jo -1,3kg eiliseen. Oon ihan tyytyväinen kuinka hyvin nesteet lähteny liikkeelle, sillä sitä ei ole vielä laihdutusyrityksistä huolimatta tapahtunut aiemmin.

Tänään alkoi olla jo hieman heikko olo aamupäivän jälkeen, mutta olo koheni kun sai syödä 10 kinkkuleikkelettä ja 3dl maustamatonta jugurttia, joka maistui taivaalliselta. Nyt on edelleen melko kylläinen olo, illalla odottaa vielä 2 muhkeaa naudan sisäfilettä ja salaattia, naaam!

Hyvin on pärjätty siis tähän asti, eilen tuli tehtyä pieni kävelylenkkikin ja tänään pelasin wiitä. Katsotaan meneekö olo tästä huonommaksi vielä.

(Ps. Kuviakin oli tarkoitus laittaa, mutta en tiedä miten sen tekisin tällä ipadilla perkele!)




sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Food loving

Huomenna se alkaa, ankara dieetti! Kävin jo tänään varaamassa ruokaa moneksi päiväksi:


Melko hyviä raaka-aineita luvassa. Aamuisin meinasin kahvin sijasta juoda teetä, mutta kokeilin äsken keittää vähän laihempaa kahvia, ja se varmaan menis sokeripalan kera kurkusta alas. Samoin pinaatti arveluttaa, en oo koskaan syöny pinaattia muuta kun lätyissä. Ja sitä pitäs syödä melkonen määrä, onneksi vaan ekana päivänä.

Ostin vielä oikein naudan sisäfilettä, kyllä kelpaa! Mieskin alkaa samalle kuurille. Huomenna alkaa dieetin raportoinnit :)

torstai 17. lokakuuta 2013

Sairaaladieetti

Kyllä! En hirveesti oo pikadieettien kannalla, (paitsi kiiretilanteessa, esim. juhlia tms. varten), mutta nyt kavereiden "yllyttämänä" haluan kokeilla. Ensin ajattelin että "ei, en voi tätä nyt kokeilla, en jaksa hoitaa ja touhuta koko päivää lapseni kanssa", mutta sitten tulinkin toisiin aatoksiin. Otan tämän aineenvaihduntadieettinä, koska tuntuu, että raskauden jälkeen edelleenkään se ei toimi normaalisti :D TOSIN, otin tänään mitat ja kuvat itsestäni, ja muutosta pienempään oli jopa tapahtunut. Tämä pisti miettimään, onko dieetti tarpeellinen.

Olen kuitenkin jo niin innoissani koko dieetistä, että ehkäpä sen suoritan. Täytyy hetki vielä punnita asiaa. Ja ainahan sen voi keskeyttää, jos liian rankaksi käy. Tässä ohjeet!

Ja tässä hieman mittaustuloksia: (edellisen mittauksen päivämäärää ei ole, mutta karkeesti 1-2kk sitten mitattu)

Rinnanymp: -3cm (yllättäen ensin lähtee jo muutenkin rupsahtaneet tissit! :D)
Rinnan alta: -1,5cm
Vyötärö kapein: -3cm
Jenkat: -3cm
Lantio: -2,5cm
Reisi: -0,5cm

Otin ehkä napakammat mitat kuin aikasemmin, mutta silti ihan huikeeta! Ei mulle ennenkään oo lähteny yleensä kun sentti kuukaudessa sieltä täältä, niin tää on jo melko siistiä.

Toisaalta ois fiksua jatkaa näin niin kauan ennenkuin tulee jumivaihe, ja silloin kokeilla dieettiä. Mutta kun olen niin malttamaton...

Mun mielestä selkäkuvissakin oli jo pientä eroa huomattavissa, haluaisin niin kovasti jakaa ne teidän kanssa, mutta en vaan millään kehtaa, en vielä...

torstai 3. lokakuuta 2013

Vilinää ja vilskettä

Huhhuh, kiirettä pitelee. Oon viimeaikoina touhunnut kotona ihan hirveesti, aamusta iltaan. En edes tiedä mihin saan aikani kulumaan, mutta ei tunnu tunnit riittävän vuorokaudessa kaikkeen. Pikkuneidin synttärit on ensi viikolla, niin senkin takia riittää hommaa, niin keittiö- kuin siivouspuolella.

Liikuntasuoritukset tahtoo unohtua, kun koko ajan töhöttää menemään kotona. Toivotaan että ensi viikon jälkeen kiireet helpottaa, tylsä arki rutinoituu ja sais jonkunnäköisen treenisuunnitelman tehtyä, ja myös ne treenit suoritettua!

Sitä odotellessa :)