Tietoja minusta

Oma kuva
Pienen tytön äiti, joka tykkää herkutella ja laiskotella, mutta tykkäisi olla myös hyvässä kunnossa!

Näin kevennyn

perjantai 27. syyskuuta 2013

Perjantaipunnitus ja kävely

Perjantaisin on virallinen punnituspäivä. Ja vihdoin se heilahti alaspäin! Tänäpäivänä lukema oli siis 73,2 kg. Ai että, voi kunpa se olis jo alle 70 kg!

Älkää koskaan unohtako, miten hyvä liikuntamuoto kävely on. Sen taas todistaa lihaskipu, jonka eilisestä kävelystä sain. Harvemmin lihakset kipeytyvät, jos säännöllisesti kävelee, mutta hyvää se tekee silti. Mulla on jopa selkälihakset ja kyljet kipeinä, reisissäkin vähän tuntuu.

Kävely:

  • Voit tehdä sitä melkein missä vaan, milloin vaan
  • Et tarvitse välineitä, kävelysauvoja voi käyttää lisätehosteena
  • Virkistää mieltä
  • Kehittää kestävyyttä, fyysinen kunto kasvaa, rasva palaa
  • Hyvä painonhallintaan
  • Parantaa tuki- ja liikuntaelimistön kuntoa
  • Voi ehkäistä myös korkeaa verenpainetta
  • Parantaa rasva- ja sokeriaineenvaihduntaa, mutta edulliset vaikutukset kestävät yleensä enintään 2 päivää, eli kävely säännölliseksi!
Ennen kävelyä olisi hyvä tehdä pienet verryttelyvenytykset (5-10s), ja kävelyn jälkeen pidemmät venytykset (20-40s). Venyttele pakarat, etu- ja takareidet, pohkeet, lonkankoukistajat, rintalihakset sekä niska- ja hartiaseudunlihakset.

Itsehän unohdan aina venytellä kröhöm. Mutta eiköhän tuossa ole hyviä syitä kävelyyn!

torstai 26. syyskuuta 2013

Hyytelöjalat

Tänään lähdin lenkille, pitkästä aikaa ilman vaunuja. Ja kyllä oli tönkkö askel. Ollaan nyt niin rapakunnossa että ihan pahaa tekee. Alusta asti oli reidet hapoilla. 45min lenkkeilin, noin 5km. Keskimääräinen vauhti oli n. 6,7km/h, kelpaa kyllä toisaalta näin aluksi. Kokeilin ottaa pari juoksuaskelta, ja yllätyin kun jaksoin jopa pari minuuttia hölkkäillä :D Sports tracker näytti tällöin keskinopeudeksi jopa 9,1km/h. En oo koskaan ollu mikään juoksija, mutta tekis mieli harjoitella ensi kesää varten, jotta vois osallistua meripäiväjuoksuun, ihan vaan 5 km:n osuuteen. Sekin olis mulle jo huippusuoritus.

Paino on vähän ihmetyttänyt. Yleensä kun "palaa ruotuun" tai aloittaa dietin tai etenkin kun hiilareita vähentää, nestekilot lähtee heti liikkeelle. Nyt mulla on lähtenyt "vaan" -300g maanantaista, ja eilisestä ei ollut tippunut yhtään. Mielenkiinnosta kävin tänään illalla vaa'alla, ja se näytti samaa kuin aamulla. Jännä nähdä mitä huomen aamulla näyttää!

Tänään tuli ekan kerran ärsyttävä fiilis, että mitä söis, ei olis jaksanu yhtään miettiä saati tehdä ruokaa. Vähällä ruoalla mentykin, mutta en oo kyllä nälästäkään kärsiny.

Aamulla otin nopsasti vaan kiivin ja kuumaa mehua ja menin sohvalle heräilemään.

Lounaaksi oli salaattia fetalla sekä broileria ja tomaattia, joka myös pannulla pyörähti


Päivälliseksi oli avokado-appelsiinisalaatti paahdetuilla pähkinöillä, minihiilarileipä avokadoraejuustolla ja possupihviä, josta tuli supersuolaista, kermaviili vähän poisti suolaisuutta.


Tossa ne ruoat sitten olikin. Lounaan ja päivällisen väli venyi kuuteen tuntiin, mutta ei hirveesti nälkä vaivannut. Nyt tuntuu kuitenki että pieni nälkä taas kutkuttelisi, mutta en jaksa enää mitään syötävää tehdä. Kuumaa juotavaa voisi ottaa, mutta meneekö taas alkuyö vessaravaamiseksi...

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Ei lisättävää

 Heiaheia-kuvat ylempi viime vuoden tammikuulta ennen kuin raskauduin, ja alempi tältä päivältä.



Että ei lisättävää. Vai oisko kuitenkin? :D

tiistai 24. syyskuuta 2013

Tiistai toivoa täynnä

Blogia putsattu, tekstit poistettu, nyt aloitetaan ns. puhtaalta pöydältä, turhat liibalaabat pois! Kun jaksan, niin teen tietoja minusta -sivun, kun täällä ei oo nyt varsinaista aloitustekstiä.

Paino ei ekan päivän jälkeen lähtenyt laskusuuntaan kuin 200 grammalla. Uskoisin, että huomenna jo vähän enemmän. Tänään on nimittäin pientä heikotusta ollut havaittavissa, ja olo on vähän väsynyt. Tunnen jo hiilarivajeen, mutta himoja ei oo tullu, hyvin edelleen pärjätty. Päivän sapuskat:

Salaattia ja mozzarellan jämät
broileria
tuorejuustomajoneesia


Kinkkumunakas tomaatilla
porkkanaraaste
raejuusto
pepsi max


Karjalanpaisti
ikkupikkuperuna
minihiilarileipä

Minihiilarileipä
kiivi
sokeroimaton mustaherukkamehu

Oon taas koko päivän touhunnu, mutta puol tuntia revin itselleni aikaa ja pelasin wiin tanssipeliä, se saa luvan kelvata liikunnaksi. Tuli kyllä hiki, melko rapakunnossa oon.

Nyt särkee niskaa/päätä, joten öitä!

maanantai 23. syyskuuta 2013

Lähtöpaino 74kg

Eka päivä pulkassa. Hyvin on mennyt, vaikka "kävi pikku lipsahdus". Päivän sapuskat:

2 minihiilari-leipää munavoilla, juustolla ja maustekurkulla
raejuustoa

broileria tomaatti-valkoviini-kastikkeella (ihan ekaa kertaa kokeilin)
uunijuureksia
raejuustoa

pieni lihalevypala, josta revitty suurin osa taikinasta pois :D (en viittiny tätä roskiinkaan heittää, kun mies ei ole sitä syömässä!)
porkkanaraastetta

fetasalaatti öljyllä ja balsamicolla


Koko päivän olen touhunnu, joten päivä menny tosi nopeesti ja helposti. En tiedä onko tää järin fiksua jakaa tänne tänhetkistä ruokavaliotani, sillä se ei ole mitenkään kovin fiksu :D En oo sen suuremmin suunnitellu ruokavaliota, en laske hiilareita tai kaloreita, en "välitä" tällä hetkellä onko ruokavalio tarpeeksi monipuolinen tai saanko tarpeeksi kaikkea, tosin tänäänkin olen syönyt paljon fiksummin kuin vähään aikaan. Syömiset ei oo välttämättä kauheen esimerkilliset, joten en kehoita tästä suoraan ottamaan mallia.

Tarkoitus olisi pari viikkoa olla mahdollisimman vähillä hiilareilla, sen suurempaa stressiä kuitenkaan ottamatta. Jos heikottaa, voin syödä banaanin. Jos kuitenkin tekee mieli herkkuja, niin niitä EN saa syödä. Haluan nopeasti saada liiat turvotukset pois ja katkaista herkkukierteen.

minä iha itte :D
Tänään en saanut liikuntaa tungettua mihinkään väliin, kävi kavereitakin kylässä. Ehkä huomenna!

Katkaisuhoito

Jep! Se on kaikki tai ei mitään. En vaan yksinkertasesti osaa syödä (herkutella) kohtuudella, joten nyt kerrasta poikki (taas). En ois tähän halunnut ryhtyä, ylipäätään mihinkään "pikadietteihin", mutta pakon edessä näin toimittava.

Tänään siis heitän hiilarit hittoon. Radikaali muutos, hiilarit minimiin ja herkkukierteelle stoppi. Yksi syy tähän on tulevat 1v-synttärit, en edes vielä tiedä mitä puen sinne päälle, mutta haluan silti suurimmasta pöhöstä eroon. Toinen syy siis tämä kamala herkkukierre. Ei kai se muu auta kuin ottaa radikaalit keinot käyttöön. Mitä parin viikon hiilarittomuuskuurin jälkeen teen, se jääköön nähtäväksi.

Mutta nyt puhaltaa taas uudet tuulet! Bloginkin suhteen ;) Lisämuutoksia luvassa